De week

Het klinkt heel normaal, een gezonde jeugd. Toch groeien jongeren ongemerkt op in een omgeving waarin ongezonde keuzes vaak (letterlijk) de meest voor de hand liggende keuzes zijn.

De Week voor de gezonde jeugd is een week waarin Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) in samenwerking met professionals, wethouders en supporters zich hard maakt voor een gezonde toekomst voor jongeren. Want een jeugd die opgroeit in een gezonde omgeving met een gezonde leefstijl wordt fysiek, psychisch en sociaal beter toegerust voor de toekomst. En wie wil dat nou niet?

De Week voor de gezonde jeugd vond in 2018 plaats van 5 tot en met 10 maart. Iedere dag leggen we nadruk op een omgevingsgebied van de jeugd.

 • Maandag 5 maart: De aftrap!

  Op maandag trappen we af met Week voor de gezonde jeugd. Meer info volgt.

 • Dinsdag 6 maart: School

  De schoolomgeving speelt een grote rol in het leven van de jeugd. Dinsdag staat in het teken van dit omgevingsgebied. Hoe organiseren scholen bijvoorbeeld een Daily Mile of bijvoorbeeld gezond aanbod in kantines.

 • Woensdag 7 maart: De buurt

  Via bijvoorbeeld buurthuizen en buurtsportcoaches vinden er fantastische initiatieven plaats. Op woensdag staat Week voor de gezonde jeugd in het teken van het omgevingsgebied de buurt.

 • Donderdag 8 maart: media

  Ook de media heeft een belangrijke rol als het gaat om een gezonde jeugd. Donderdag staat daarom in het teken van de media.

 • Vrijdag 9 maart: Thuis en op werk

  Thuis en op werk spendeer je de meeste tijd. Hoe gaan bedrijven bijvoorbeeld om met een gezonde jeugd en hoe wordt dit vertaald naar gedrag thuis.

 • Zaterdag 10 maart: Sport en vrije tijd

  Zaterdag eindigen we de week en tevens staat deze dag in het teken van Sport en vrije tijd. Hoe gaan sportclubs bijvoorbeeld om met gezond aanbod in de kantine

Doe ook mee

Vinden er in jouw gemeente, bedrijf, school of sportclub initiatieven plaats met het oog op een gezonde jeugd? Laat het zien tijdens de Week voor de gezonde jeugd van 5 maart tot en met 10 maart met onze toolkit. Benieuwd naar overige mogelijkheden? Neem dan contact met ons op